TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

07.11.2019 1551

OKULUN TARİHÇESİ

                Yıldız Erten Anaokulu'nun kökeni, 1  Eylül 1972 tarihinde Levent  İlkokulu  bünyesinde açılan anasınıfına dayanmaktadır. Tek şube olarak hizmet veren bu anasınıfına 1973-1974 ve 1974-1975 eğitim öğretim yıllarında birer şube daha eklenmiştir.

                Yıldız Erten Anaokulu'nun halihazırda  eğitim  öğretim  faaliyetlerini sürdürdüğü Sümbül Sokak 14 numarada bulanan binasında ise, 14 Eylül 1981 tarihinde, yine Levent İlkokulu adıyla, dört derslik, laboratuvar ve  kütüphaneyle  hizmet verilmeye başlanmıştır.  İlkokulun,  Sayın  Lütfi  Banat tarafından aynı parsel üzerinde inşa ettirilen iki katlı binaya nakledilmesinin ardından, ömrünü eğitime destek olmaya adamış Sayın Yıldız Erten, binanın tadilat ve restorasyonunu yaptırtmıştır. Araç  gereç eksikleri sağlanan ve iç donanımı tamamlanan yapı, "Yıldız Erten Anaokulu" adıyla 17 Ağustos 1989 tarihinde   açılmış  ve   1989 - 1990  eğitim  öğretim  yılında,  yeni  ismi   ve  bağımsız  yapısıyla  ilk öğrencilerini kabul etmeye başlamıştır.

                 Yıldız  Erten  Anaokulu,  eğitim  öğretime  ilk  adımlarını  atan  geleceğimizin   güvencesi çocuklarımızı,  öğrenmeye   meraklı,  sahip   olduğu  potansiyelin  farkında,   mutlu, özgüveni yüksek, toplumun bir parçası olduğunun bilincinde bireyler olarak yetiştirme motivasyonuna sahip kadrosuyla eğitim vermeye devam etmektedir.